«Дивокрай»: як це було

18 травня маленькі художники-дизайнери РМЦТУМ долучилися до подій літературного фестивалю «Дивокрай» та із задоволенням взяли участь в ігровому святі «Жива казка» на одній з центральних площ міста. Для свята гуртківці під керівництвом Яновської Лесі Андріївни барвисто розмалювали казковий будиночок для книг.

7

По завершенню святкових подій чудо-будиночок «книжкова шпаківня» буде встановлено в Леопарку біля ігрового майданчику, аби перебуваючи в приміщені ТЦ Злата Плаза діти мали можливість вільного доступу до книг та читання.

8

На святі учасники літературного фестивалю мали змогу познайомитися з офіційним дитячим символом міліції України, головний героєм книжки «Щоденник Славка Хоробрика» Оксани Радушинської, письменниці з міста Старокостянтинів що на Хмельниччині. На зустрічі з читачами Славко не тільки «дозволив почитати» свій щоденник, але й розповів про цікавущі, кумедні, небезпечні і повчальні пригоди! За сприяння хмельницьких та рівненських правоохоронців, друзі Славка продемонстровали гостям свята неймовірні фізичні можливості людського тіла, прийоми нападу та самозахисту спецпризначенців, а також влаштували виставку зброї і спецзасобів, що перебувають на оснащенні правоохоронців.

9Впродовж свята юні рівняни та їх батьки долучилися до події масштабної та унікальної – танцювального флешмобу “Казковий гопак літературних героїв світу”. Учасники дійства вбралися як літературні персонажі світу: Буратіно, Герда, Лисичка-сестричка, Том Сойєр, Мауглі – всі мали змогу стали частинкою команди, яка встановила рекорд України, адже одночасно танцювали казковий гопак в кількох містах країни.

10

Ті учасники, які не мали заздалегідь підготовленого костюму, теж змогли стати рекордсменами – достатньо було одягнути головні убори Червоної Шапочки, Гнома чи Буратіно. Такі капелюшки були спеціально пошиті для цієї акції на прохання Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» на Рівненському льонокомбінаті завдяки партнерству та підтримки фестивалю, яку надав директор льонокомбінату Олег Червонюк.

11Окрім цього, наступного дня містяни мали можливість долучитися до іншої унікальної акції «Книжковий рушник», який теж виготовлено на льонокомбінаті до дитячого літературного свята. Акція тривала на Театральній площі, учасниками стали діти і дорослі, які згадували фестивальні події, назви цікавих книжок, прізвища улюблених авторів і все це відображали на десятиметровому полотні-рушнику. Такому експонату може позаздрити будь-який музей!

12

 

13

В програму фестивалю вдало прописалися інтерактивні презентації від Рівненського міського центру творчості учнівської молоді. Разом з вихованцями завідувачі спортивно-технічного відділу Р.К. Мандзюк та науково-технічного Годлевський І.М., а також керівники гуртків Грицюта О.А. та Хоменчук В.М. представили технічні моделі, виготовлені гуртківцями.  Діти встигли долучитися до літературного ігрового квесту з дитячими письменниками, який проведено за сприяння рівненського ПЛАСТу на території парку Лебединка.

14

Завдяки керівнику гуртків фото і відео любителів Тарасюку В.В., який провів фото та відео зйомки участі гуртківців у масових заходах фестивалю, ми з вами маємо змогу побачити, як все було, згадати щирі емоції та нових друзів, привітати своїх майстрів – щоби долучитися до наступних цікавих подій у нашому місті!

15

І вас запросити, звісно!  До гуртків нашого Центру та у вир дитячих творчих подій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *